dimarts, 28 d’octubre del 2008

Que bonic és el bosc a la tardor

Aquest passat cap de setmana, ha estat profitós. Després de les pluges, escasses però pluges, de setmanes anteriors, voltar per la muntanya, ha estat més interessant, els boscos ja estan canviant de color, i el terra, ple de fulles, aglans, pinyes, molsa... molts de colors i molts aromes... ara si que dona gust passejar pel bosc, i relliscar , caure de culs... be, el normal...
El dissabte, ens varem despertar força aviat, i cap amunt! Teníem la intenció d’anar a caçar rovellons, i doncs comencem a caminar (be, gairebé escalar) per un bosc de força amunt, on ens havien dit que hi començava a haver-hi rovellons, i de sobte... Tothom quiet! Que ningú mogui els peus! En Jordi, en Xavi i en Blade07, em varen mirar estranyats... m’ajupo, i... CAMAGROCS!!! On hi hagi camagrocs que es treguin els rovellons!!! Això si que m’agrada!... amb molta cura, comencem a collir aquest fràgil bolet tant i tant aromàtic i bo, com que surt en clapades molt grans, els nens s’ho van passar molt be, i cada vegada tenen més traça agafant-los amb molta cura per no trencar-los... quan se’ns va acabar aquesta clapada, en Blade, gran buscador, en va trobar una altra, i així varem emplenar tot un cistell ben ple de rossinyols de pi o camagrocs. Quan ja començàvem a tenir gana, varem decidir que ja n’hi havia prou i varem anar baixant, amb caigudes incloses per les relliscades, i varem trobar, ja sense buscar tres o quatre rovellons i un parell de negritos... ole! Quina olor que ens feia el cotxe! Quina flaire més bona que fan els camagrocs!
El diumenge varem canviar de muntanya, i ja ben amunt, varem fer una parada tècnica, hi havia necessitats fisiològiques... i oh! NEGRITOS! O fredolics... més de mig cistell, i també potes de perdiu , mollerics i alguna mocosa! Quin sopar que vam fer dilluns!!!
El pitjor de trobar rossinyols de pi, per mi, és arribar a casa, i secar-los, ja que a mi m’agrada com s’assequen cosits... ja us ho explicaré.
Almenys, arriben tard els bolets, però arriben...

Si t'ha agradat aquest post vota'm al top catalàTOP CATALÀ

3 comentaris:

Matajazz ha dit...

Rovellons?,Camagrocs? Diuen que s'han vist a primeres hores del matí per gent avesada. Fins i tot hi ha qui compte que ha enxampat algun molleric en dia festius en un matí de dura ressaca.
Ara comprovo que tot això és cert, aquí la prova.
És gratificant saber que encara queda quelcom viu en el bosc.
Bon profit.

Doncs en Quim, és Clar!! ha dit...

De rovellons m'han dit que no n'hi ha gaires, encara, però en Miquel i en Fèlix van anar cap a setcases a buscar rovellons i no en van trobar ni un, en canvi van fer dos cistells plens de mucoses, no s'hon podien ni creure.

pirula ha dit...

Les fotos son dels bolets que has trobat?
Una altra cosa. Hola, matajazz, qui ets?

Publica un comentari a l'entrada

Vols deixar algun comentari?... Gràcies

 
Elegant de BlogMundi