dilluns, 13 d’octubre del 2008

real com la vida mateixa....

Escenari: Has de fer un viatge.
Any 1977: Viatges en un avió d'Iberia, et donen per a menjar i et conviden al que vulguis de beure, tot servit per hostesses espectaculars en un seient en el qual caben dos com tu.
Any 2007: Entres en l'avió cordant-te el cinturó dels pantalons que t'han fet llevar per a passar el control, t'asseuen una butaca en la qual si respires profund li fiques el colze en l'ull al del costat i si tens set l’hosteso marieta t'ofereix una carta amb les begudes i els seus preus incrementats un 50% perquè si. I no protestes per si ... quan aterres et fiquen el dit més llarg del món pel cul per a veure si duus drogues.

Escenari: Manolo té pensat anar al bosc després de classe, segons entra al col•legi li ensenya una navalla a Pancho amb la qual pretén fer un tiraxines.
Any 1977: El sotsdirector ho veu i li pregunta on les venen, i li ensenya la seva, que és antiga, però més bona.
Any 2007: L'escola es tanca, avisen als Mossos d’esquadra i duen e en Manolo al reformatori. Antena 3 i Tele5 presenten els informatius de les 15:00 des de la porta del col•legi.

Escenari: Disciplina escolar:
Any 1977: Feies una putada en classe. El professor et clavava dos bones bufetades ben merescudes. Quan arribaves a casa el teu pare t’en fotia un parell més.
Any 2007: El professor et demana disculpes. El teu pare et demana disculpes i et compra una moto.

Escenari: Fran i Marc es reparteixen uns cop_de_puny després de classe.
Any 1977: Els companys els animen, en Marc guanya. Es donen les mans i acaben sent col•legues en els billars.
Any 2007: L'escola es tanca, Tele5 proclama el mes antiviolencia escolar, el diari 20 minuts titula a cinc columnes l'assumpte i Antena 3 aposta de nou a Matías Prats en ple temporal davant de la porta del col•legi per presentar el telediari.

Escenari: Jaume no para quiet a classe. Interromp i molesta als companys.
Any 1977: Manen a en Jaume anar a veure al director i aquest li fot una bona brega. Torna a classe, s'asseu en silenci i no torna a interrompre més.
Any 2007: Se li administren a en Jaume grans dosis de Ritalin. Es transforma en un Zombi. L'escola rep una subvenció per tenir un discapacitat.

Escenari: Lluis trenca el vidre d'un cotxe al barri; el seu pare treu el cinturó i li fot uns bons cops de fuet amb ell.
Any 1977: Lluis va més en compte la propera vegada, creix normalment, va a la universitat i es converteix en un home negocis amb èxit.
Any 2007: Arresten al pare d’en Lluis per maltractament a menors. Sense la figura paterna, en Lluis s'uneix a una banda. Els psicòlegs convencen a la seva germana que el pare abusava d'ella i el tanquen a la presó. La mare d’en Lluis s'enrotlla amb el psicòleg. Mercedes Milá obre la final de Gran Hermano amb un discurs relatiu a la notícia.

Escenari: Joan cau mentre feia una carrera i s'esgarrinxa el genoll. La seva professora, María, se’l troba plorant a la vora del camí. María l’abraça per a confortar-lo.
Any 1977: A la poca estona, en Joan es sent millor i segueix jugant.
Any 2007: María és acusada de perversió de menors i s’en va a l'atur. S'enfronta a tres anys de presó. En Joan es passa cinc anys de teràpia en teràpia. Els seus pares demanden al col•legi per negligència i a la professora per trauma emocional, guanyant ambdós judicis. María, a l’atur i endeutada, es suïcida llençant-se d'un edifici. Quan aterra, ho fa damunt d'un cotxe i també trenca un test. L'amo del cotxe i l'amo de la planta demanden als hereus de la María per destrucció de la propietat. Guanyen. Tele5 i Antena 3 produeïxen junts la pel•lícula i definitivament el plató dels informatius ja queda emplaçat enmig del carrer.

Escenari: Es barallen un nen blanc i un nen negre per cridar-li xocolata.
Any 1977: Es barallen, s'aixequen i cadascun a la seva casa. Demà són amics
Any 2007: Tele5 envia als seus millors corresponsals. Antena 3 prepara un reportatge d'aquests d'a fons on un gran equip de periodistes passen un dia en un col•legi amb nens. S'emeten programes documentals sobre pandilleros i odi racial, les pseudo joventuts hitlerianas fingeixen revolucionar-se referent a això i el Govern instaura noves lleis i li posa un pis a la família del negrito.

Escenari: Pedrito, 19 anys, gran fama de macarra guanyada a força d'hores en els futbolins, xupa de cuir amb peces metàl•liques d'encenedors enfilades i Derbi FDS trucada; es carda a Sara, nena de quinze anys hiperdesarrollada que ja despunta entre les seves companyes de barri.
Any 1977: Pedrito és l'AMO.
Any 2007: Després d'un linxament públic a nivell nacional, amb especial acarnissament per part d'alguns tertulians televisius habituals i ministres progres, Mercedes Milá aconsegueix restaurar la pena de mort a Espanya. Pedrito té l'honor de ser el primer condemnat a mort per la nova llei amb caràcter retroactiu.

Escenari: Relació habitual entre pare i fill:
Any 1977: Li demano diners al meu pare per a sortir.
Any 2007: El meu pare em demana diners per a apaivagar al banc.

Escenari: arriba el 28 d'octubre..
Any 1977: Arriba el dia del canvi d'horari d'estiu a l'horari d'hivern. No passa res.
Any 2007: Arriba el dia del canvi d'horari d'estiu a l'horari d'hivern. La gent pateix trastorns del somni, depressió i amenorrea.

Escenari: La fi de les vacances.
Any 1977: Després de menjar-te una caravana del copón amb tota la família ficada en un sis-cents després de 15 dies de vacances a la costa, s'acaben les vacances. A l'endemà es treballa i no passa res.
Any 2007: Després de tornar de Cancún, en un viatge tot pagat. S'acaben les vacances i la gent sofreix trastorns del somni, depressió i seborrea.


Si t'ha agradat aquest post vota'm al top catalàTOP CATALÀ

1 comentaris:

Doncs en Quim, és Clar!! ha dit...

és que ens estem tornant molt senyors, però els mitjans de comuncicació i totes les plataformes aquestes contra això i a favor d'això altre, no fan més que buscar merda on només hi ha fang.

Publica un comentari a l'entrada

Vols deixar algun comentari?... Gràcies

 
Elegant de BlogMundi