dissabte, 22 de desembre del 2007

Una Tarda Profitosa...

Avui dissabte, a Figueres, està plovent força, però hi ha alguns compromisos, als que no s'hi pot faltar, hem començat la tarda, anant al barri de la presó, on l'associació de veïns, feia una tarda nadalenca pels nens. Primer hi havia un trio de pallassos, que ara no recordo com es deien, que han deleitat als més petits, i als no tant petits, ho han fet molt bé, per sort, ho feien sota dels arcs i allà no ens mullàvem. Quan han acabat l'espectacle infantil, ha arribat el plat fort per la mainada: "HEM FET CAGAR EL TIÓ" com a entrenament per el proper dia 24. El tió (fet per en Dani Cassola) era molt maco, i els ha "cagat"molts juguets a cada nen. Quina il.lusió els ha fet!!!

Després de fer cagar el tió al barri de la presó, hem anat a la Rambla (seguia caient la pluja....) i hem canviat un "demodé" pare noel provinent de cultures d'altres contrades, per un preciós Tió (a la foto de l'esquerra) amb reivindicació de la nostra cultura i tradició catalana, gentilesa dels maulets, els quals intenten amb aquest gest, que no es perdin les tradicions d'aquí. Encara demà diumenge i el dilluns, estaran a la rambla per fer aquests canvis: un pare noel per un tió. (de 6 a 9 del vespre)


Els meus nens cada dia alimenten al tió perquè ens cagui molt de torró i regals. És emocionant veure com cuiden al tió, li diuen coses, per fer-se molt bons amics, i que així els porti més coses. Assagem Nadales per poder-les cantar davant del pessebre, entre cagada i cagada, mentre el tió prepararà més sorpreses.... és una tradició molt fantàstica i emocionant, tant pels nens com per als més grans. Visca el Tió!!!
Tió tió,
caga torró
d'aquell tant bo
pel naixementde
Déu Nostre Senyor.
(popular)

1 comentaris:

Doncs en Quim, és Clar!! ha dit...

Estic esperant amb candeletes aquest vespre per veure aquella carona d'il·lusió i nerviosisme que porten els nens, és possiblement la nit més especial de l'any per a ells, inclòs més que la de reis, doncs fent cagar al tió, els nens interactuen, no només s'esperen. Fins després

Publica un comentari a l'entrada

Vols deixar algun comentari?... Gràcies

 
Elegant de BlogMundi