dilluns, 31 de desembre del 2007

L'home dels nassos!!!!Quin dia surt a passejar l'home dels nassos si té tants nassos com dies queden per acabar l'any? Quants nassos té?

L'home dels nassos és un personatge mitològic català que té tants nassos com dies li queden a l'any. Només se'l pot veure, però, el trenta-u de desembre, o cap d'any.

Segons Joan Amades, l'home dels nassos sembla ser una degeneració d'un personatge mític que simbolitzava l'any. Tradicionalment, se sol explicar a la mainada que en aquest dia surt l'home dels nassos, una persona que té tants nassos com dies té l'any. Els nens s'imaginen un personatge estrafolari amb 365 nassos a la cara, sense pensar que el 31 de desembre a l'any li queda només un dia per acabar. Per arrodonir la broma, se solia dir als nens que se l'acabava de veure passar per algun carrer proper, per tal que correguessin a veure si el podien trobar. També hi havia qui creia veure'l a les canonades de l'aigua i així ho feien saber a les criatures. Actualment, en algunes ciutats o pobles s'organitza una cercavila amb un capgrós representant l'home dels nassos.

En els pobles petits, es deia que apareix a l'església i devora la pica de l'aigua beneïda.

4 comentaris:

Marta ha dit...

El hombre de las narices? me parto no lo había oido, una cosa más para aprender. Anda, que el día que me asome al desagüe de la pila y me lo encuentre, el susto....

FELIZ 2008 GUAPA pásalo muy bien esta noche!!!

pirula ha dit...

Bon any, ple de llum, colorins, energia i rises!!!!!!!!!!
Una abraçada per a tu, el blade i els nenes
silvia

Anònim ha dit...

T´estimo Laura...però els nens encara et guanyen!!! Spero ke en 2008 no siguis tan "rancia" i et puguis igualar!! xxx i més petons!!!!

Doncs en Quim, és Clar!! ha dit...

jo recordo de petit, que per la plaça de la palmera hi corria un home amb una malformació al nas, i em pensava que era l'home dels nassos.

Publica un comentari a l'entrada

Vols deixar algun comentari?... Gràcies

 
Elegant de BlogMundi