divendres, 21 de desembre del 2007

Lluminària de carrers i cases

Els carrers i els interiors de les cases apareixen, des de l'inici de l'Advent i fins a final de Nadal il·luminats amb tot tipus de llums. Aquest conjunt de llums encesos per a solemnitzar la festa, són posats especialment en les finestres, balcons i carrers per recrear l'estrella que guià als Reis fins a l'estable on nasqué Jesucrist, alhora que ajuden a anunciar la bona nova. Probablement aquesta tradició de posar lluminària per tot arreu és una evolució d'un costum associat a les antigues festes dedicades al Sol Nou, que es festeijaven amb grans focs. La data assenyalada per encendre la lluminària pública de carrers i places és el primer diumenge d'Advent. En algunes localitats les llums de Nadal són fetes per artistes locals i en d'altres, es solemnitza el dia de l'encesa, fent alguna celebració o acte especial.

Be, tot això seria molt bonic, amb llums que fossin de Nadal, que representessin el Nadal, o simplement fossin tires de llums blanques (com havia sigut sempre) que guiessin als tres reis d'orient....


A Figueres, des de ja fa masses anys, ens posen unes llums dalinianes, que son Horrendes!!! els meus fills, amb algunes s'espanten o els fan por... em diuen... Mama... per què hi ha un monstre que porta ales? i jo ja no se que contestar, perquè si mirem be, el que voldria ser un àngel, ens adonem que s'assembla més a un dimoni, amb cara de pocs amics, que a un angelet celestial... comproveu-ho vosaltres mateixos....


N'hi ha un altre que vol semblar un arbre de Nadal enmig de les cortines de Dalí, i sembla la boca d'algun monstre... voltar aquests dies per Figueres pot acabar essent estressant i aterrador.

3 comentaris:

Marta ha dit...

Felices fiestas niña!!! aprovecho para desearte que lo pases muy bien con los tuyos y les des un beso gordo a tus enanos. Cuidadito con los excesos, no te saltes ni uno!!!
Un beso muy gordo desde Madrid

Anònim ha dit...

gracias marta. un besazo a todos.

Doncs en Quim, és Clar!! ha dit...

Els llums són horrorosos, i la pasta que costen, però en aquesta ciutat s'ha d'explotar a Dalí fins a fer el ridícul

Publica un comentari a l'entrada

Vols deixar algun comentari?... Gràcies

 
Elegant de BlogMundi