dijous, 13 de desembre del 2007

Consum desmesurat per Nadal...

com cada any, ja fa dies, que tots els anuncis (o quasi tots) que veiem, ens inciten a consumir i consumir, comprar i comprar... Realment necessitem consumir més aquests dies? els nostres fills necessiten tants juguets? Hem de menjar el triple? sembla que si!!!... us deixo alguns consells per fer un consum responsable....

Què és el consum responsable?
El consum de productes i serveis és un dels trets característics de totes les societats. Però la tendència al consum excessiu i inconscient té com a conseqüències que acumulem productes innecessaris, que degradem el medi i que impulsem una mena de comerç que no respecta les relacions equitables entre el nord i el sud.
Com a resposta individual o col·lectiva al consumisme desmesurat de les societats occidentals han nascut iniciatives ciutadanes que promouen un consum responsable i ètic basat en la sostenibilitat i en el respecte a la justícia social i el medi.
Consum responsable vol dir
-Ésser conscient de les conseqüències ecològiques, econòmiques i socials de les nostres compres.
-Saber què hi ha darrere dels productes que consumim.
-Reflexionar abans d'adquirir qualsevol cosa i fer un ús racional dels serveis que tenim a disposició.
-Comprar només quan ho necessitem.
-Reciclar tant com puguem
-Racionalitzar l'ús de l'aigua i l'electricitat domèstiques
-Consumir productes de l'agricultura biològica.
- I regir-nos també per un criteri de proximitat: com més a prop s'hagi produït o elaborat el bé de consum, més fomentarem l'economia local i s'haurà fet servir menys energia contaminant per a fer-nos arribar el producte.
També en forma part practicar formes de turisme que no tinguin impacte negatiu en la societat receptora.
Aquestes són algunes de les bones pràctiques associades al consum responsable. (jove.cat)

Podem, si més no, Intentar-ho!!!

2 comentaris:

Marta ha dit...

Como odio la Navidad por favor. En mi casa, afortunadamente, no necesitamos ninguna excusa para juntarnos, ¿porque hay que hacerlo, y estar particularmente contento y encantado esos días? Son unas fiestas que sólo sirven para bombardearnos con cosas que realmente no necesitamos, para darle en las narices a los qu no pueden comprarlas con lo que nunca tendrán, para volvernos a todos locos y hacernos creer que no podremos vivir sin tenerlas. Para pagar todo el doble de caro porque parece que solo lo vas a poder tener o comer esos días. Como la odio por favor, espero que si un día hay enanos en casa, la vea de otra manera, porque ahora, buffffffff me pongo enferma sólo de pensar en ella

Anònim ha dit...

El Nadal es com si una bomba del consum hagués esclatat:per a què?
Comprem i comprem sense pensar-ho:per a què tant torró?Per a què tant de vi,marisc...PER A QUÈ?
Pose un exemple:les cistelles de Nadal:per a que les comprem si després la meitat de les coses que contenen no les consumim per que no ens agraden?No es millor comprar les coses que vulgam per separat?
Compte amb els diners que la cosa va que xuta!

Publica un comentari a l'entrada

Vols deixar algun comentari?... Gràcies

 
Elegant de BlogMundi