dijous, 9 d’octubre del 2008

TURISME RURAL...

En Pepe, em va enviar aquesta reflexió sobre el turisme rural, i em va fer molta gràcia com ho explica... (eh Marta, es en clave de humor... el turismo rural és fantástico... ;) )



TURISME RURAL
Es tracta d'un esport nacional que abans s’anomenava 'anar al poble'. La diferència és que si vas al teu poble és gratis, i si fas turisme Rural vas a un poble que no és teu i pagant una pasta.
Per fer turisme rural no val qualsevol poble. Ha de ser un poble 'amb encant'.
-I què és un poble 'amb encant'? Doncs un poble que surt en una Guia de pobles 'amb encant'. Si és que cau pel seu propi pes. A aquests pobles es sol arribar a través d'una carretera comarcal 'amb encant', que és una carretera amb tants sots i tants giravolts que quan arribes al poble estàs 'encantat' de baixar del cotxe. I quan entres al bar intentes integrar-te amb els veïns...
-Bon dia, paisans!!! Què és el típic d'aquí? I el del bar pensa: 'Doncs aquí el típic és que vinguin els tocacollons de la ciutat els caps de setmana a deixar-se dues-centes mil pessetes'...
El següent és allotjar-se en una casa rural o 'casa amb encant', que és una casa ornamentada amb molts atuells i ristres d'alls al sostre, que no té ni tele, ni ràdio, ni microones. Això sí, té uns mosquits trompeters que a la nit fan més soroll que una “Derbi Coyote”. Després t'adones que els del poble viuen en unes cases que no tenen cap encant, però tenen jacuzzi, parabòlica, Internet i porter automàtic. La teva casa no té porter automàtic, però té una clau que pesa mig quilo.
Un altre avantatge que té fer turisme rural és que pots triar entre una casa buida o viure amb els amos. Fantàstic. Te’n vas de vacances i a més de la teva, has d'aguantar una família postissa... Que a la nit tu vols veure la pel·lícula, ells els documentals, i et planteges: 'Qui mana més, jo que he pagat 600 euros o aquest senyor que viu aquí?'.
- Doncs guanya ell, que té el garrot.
I per colmo et diuen que tens la 'possibilitat d'integrar-te en les tasques del camp'. Que vol dir que et desperten a les cinc del matí per munyir a una vaca. No et fot? És com si vas a una benzinera i t'has de posar tu la gasolina, o com si vas a un McDonalds i has de recollir tu la safata. O sigui, el normal.
...Així que t'aixeques a les cinc de la matinada per munyir a les vaques. Que dic jo: per què cal munyir a les vaques tan aviat? Si la llet està aquí. No es poden munyir després de l'aperitiu?
Jo crec que això és fastiguejar per fastiguejar, perquè a la vaca li ha de sentar com una puntada a les mamelles que la despertin a les cinc del matí perquè li toqui les metes un estrany... I la vaca et mira com dient: 'Tiu, si vols llet ves a la nevera i agafa un tetra brick'. És que són ganes de molestar.
Però l’'encant' definitiu són les 'activitats a l'aire lliure'. Com quan et posen a fer senderisme, que és el que habitualment es diu caminar, i consisteix, doncs això, a posar un peu davant d'un altre fins que no puguis més, mentre els del poble t'avancen en 'tot-terreny' amb aire condicionat..
Però tu encantat. Vas pel camp com abduït. Et tornes bucòlic i tot et sembla impressionant: veus una 'caca' de vaca i dius: 'Ummmmmh quina olor a poble.' A poble? A poble no, olora a merda. Això sí, a merda 'amb encant'. I tot, sigui el que sigui, et sap a glòria: a la fonda et posen dos ous fregits amb xorisso i tu a la teva ciutat no et menges ni aquests ous, ni aquests xorissos. I li dius al cambrer:
- 'Escolti, aquest xorisso és de matança?'
- 'Doncs gairebé, perquè a punt va estar de matar-se en un revolt de la carretera el del camió de Campofrío'...
De sobte escoltes unes campanades i dius: -'Ah!. Quina pau!. No hi ha res com el so d'una campana.' I el del bar et diu: 'Però si està gravat! No veus l'altaveu del campanar?' En aquest moment et preguntes si els sons de les gallines i dels grills no vindran en un CD:'Rural Mix 2008', 'Els 101 Millors Èxits campestres
De l'única cosa que estàs segur és que els mosquits trompeters són de debò. Que sembles un Ferrero Roché amb varicel·la. Jo crec que, de dilluns a divendres, la gent d'aquests pobles viu com tot el món, però el cap de setmana distribueixen per la carretera a uns tius disfressats de pastors i quan veuen que s'acosta un cotxe, avisen als del poble amb el mòbil:
- 'Eh, que vénen els del turisme rural'! I canvien el cartell de 'Videoclub' pel de 'Taverna', deixen anar uns gossos coixos pels carrers i asseuen a l'entrada del poble a dos avis fent espardenyes, després te’n compres unes i et surten més cares que unes Nike.
Jo crec que un muntatge tan gran com aquest no pot ser obra de persones aïllades. Estic segur que estan implicades les autoritats. M'imagino a l'alcalde: - 'Benvolguts paisans: aquest estiu, per a incrementar el turisme, anem a importar més mosquits de l’Amazones, que l'any passat van tenir molt èxit. I vull veure a tot el món amb boina, res de gorretes de Marlboro. I feu el favor de pintar-vos l’entrecella, que no sembleu de poble! I les àvies res de topless al riu, que espanteu als mosquits..
- Ah, i per cert: Aquest any no farà falta que ningú faci de ximple del poble. Amb els quals vénen de fora ja val!....


Si t'ha agradat aquest post vota'm al top catalàTOP CATALÀ

2 comentaris:

Doncs en Quim, és Clar!! ha dit...

els que vivim en un món rural tenim espais encisadors però no vivim 50 anys enrere, tenim tots els avantages del món modern, però a ciutat encara no ho saben.

Marta ha dit...

A mi lo que me tiene loca es lo de las "jornadas micológicas" lo que antes era tirarte al monte, pasar la tarde buscando setas y buscarte luego a alguien en el bar del pueblo que te dijera si te vas envenenar comiéndotelas, o no. Ahora se llaman jornadas micológicas, y se cobran a 150€ el finde!!

Yo, he decido integrarme en cuerpo y alma en toda esta moda gilipoyesca de la fusión de lo rural con las comodidades urbanas, y me he buscado unos alojamientos "rurales" con jacuzzy y saunas privados, que el campo, me parece a mi, que poco lo vamos a pisar, pero eso si, en un pueblo perdido, que es muy rural...

Publica un comentari a l'entrada

Vols deixar algun comentari?... Gràcies

 
Elegant de BlogMundi