dilluns, 15 d’octubre del 2007

Blog Action Day. Cuidem L'entorn

Avui és el dia internacional d’acció dels blogguers, “Blog Action Day”, milers de blogguers de tot el mon hem pactat fer un post parlant del medi ambient. A la nostra vida quotidiana constantment consumim energia i creem gran quantitat de residus. Obrir una aixeta, posar la calefacció o l’aire condicionat, encendre una bombeta, o fins i tot menjar un iogurt, que son coses que fem habitualment no ens adonem que tenen una gran repercussió en el medi ambient. Si fem aquestes accions de forma descuidada i irresponsable pot incrementar de forma notable l’impacte mediambiental.

És difícil acostumar-se a tenir cura del nostre entorn, ja que la majoria de coses que ens facilita la nostra vida fa mal al medi ambient. El sistema d’usar i llençar, és molt pràctic, però és el responsable de la gran quantitat desmesurada d’escombraries que generem.

Es molt important conèixer les conseqüències dels postres actes: la ignorància també contamina. La majoria de les persones, desconeixem que una aixeta oberta deixa anar més de 15 litres d’aigua per minut; que cada cinc litres de gasolina consumida per el nostre cotxe genera uns nou kilos de diòxid de carboni; els envasos son aproximadament un 30 per cent de les escombraries que generem a casa nostra; que una tona de paper suposa la tala de 5,3 hectàrees de bosc; o que una bombeta de baix consum dura 8 vegades més que una de normal. Cada acte quotidià genera un efecte sobre la natura. Hauríem d’intentar ser més conscients dels postres actes, i actuar amb responsabilitat. No costa gaire i entre tots podem aconseguir un mon més net per viure.
http://www.blogactionday.org/es

2 comentaris:

Marta ha dit...

Sin duda hay que empezar por nosotros mismos,si todos hacemos pequeñas cosas, podemos conseguir grandes avances, reciclar, controlar el gasto de agua, utilizar transportes colectivos... Pero es a nuestros gobiernos a quienes hay que pedir leyes que hagan que nuestros coches, las fabricas y los combustibles sean menos contaminantes, leyes que obliguen pq llegados a este punto, no basta con buena voluntad, es un poco tarde para empezar a educar, nos cargamos nuestro planeta, y con el nuestra propia existencia. Espero que este Blog Action Day sirva para concienciarnos a todos un poquito más

Doncs en Quim, és Clar!! ha dit...

Esperem que aquests 10 minuts que hem utilitzat els bloggers hagin servit per conscienciar a qui té el poder i els mitjans per aconseguir salvar el nostre món

Publica un comentari a l'entrada

Vols deixar algun comentari?... Gràcies

 
Elegant de BlogMundi