divendres, 5 de febrer del 2010

el cànon de l'SGAE

T'imagines que cada vegada que entris en un edifici li hagis de pagar a l'arquitecte que el va dissenyar?.
O que cada vegada que passis un pont hagis de pagar a la família de l'enginyer que el va calcular?.
O cada vegada que muntis amb avió a l'enginyer que el va idear?
I què m’expliques del metge que salva la vida a un malalt? Li hauria de pagar l'afortunat sanat un euro al dia al doctor per cada nou sol que veu sortir per haver-lo curat?
Tots fem el nostre treball i no pretenem que la feina que hem fet un dia ens la paguin, mes a mes, fins a la mort.
Però els nostres artistes sembla ser que són especials... La SGAE, i companys..., (entre ells Ramoncín, Ana Belén, Fernando Arbex...) pretenen fer rendible haver creat cançons a Espanya, i a les dades ens remetem...
El nou cànon que se'ns prepara és abusiu i injust ... , i aquí van uns exemples:
- 1 ordinador amb 160gb de disc dur (22 € de cànon)
- 1 regrabadora de dvd's d'ordinador (16,67 € de cànon)
- 1 impressora multifunció (10 € de cànon)
- 1 càmera de fotos amb memòria per a 200 fotos (9 € de cànon)
- 1 reproductor de dvd de saló (6,61 € de cànon)
- 1 Equip de música de saló (0,60 € de cànon)
I atenció ...: - 1 línia adsl 1 MB (35 € de cànon anuals)
- 200 cd's verges per a gravar diverses dades (50 € de cànon)
- 100 dvd's verges per a gravar diverses dades (140 € de cànon)
En definitiva, que qualsevol família espanyola amb un ordinador pagarà uns 303 EUR de cànon a l'any . Abans no sabíem que era el del cànon, però ara ja ens n’hem assabentat de sobres. Senyors això no és per a pal•liar les dades de la pirateria. Que expliquin què van a fer amb aquests diners. El més increïble és que pagaràs escoltis música o no. Si una empresa compra 10 ordinadors per a un departament comercial, Ramoncín fa caixa encara que no hagis escoltat en la teva vida una nota de la seva música. El mateix li passarà a l'hospital comarcal, al col•legi de torn o a l'ajuntament del teu poble. Es tracta per ventura de mantenir la seva incompetència artística de forma vitalícia, mentre no són capaços ni de fer un directe en condicions, amb cançons que duen més de 20 anys interpretant (les mateixes), mentre fan play back a la tele en especials pagats per la televisió pública desplaçant als nous creadors, amb més talent i ganes de treballar?.
Si aquests diners fossin dirigits a la creació d'escoles, museus, o qualsevol altra destinació realment a favor del manteniment i promoció de l'art, es podria comprendre. Però no, els diners que recaptin és per als inscrits en la llista dels guays, i el repartiment es farà per nombre de vendes. És a dir, de nou recaptarà mes el que més vengui , això és, el que més tingui.
Signa si no vols pagar aquesta burrada . La Llei està debatent-se en el Congrés i aviat veurà la llum si no fem gens referent a això.
LA TEVA SIGNATURA SI ÉS IMPORTANT http://www.todoscontraelcanon.és/


Vaig rebre això per correu, i vaig considerar que tenia que compartir-ho... no em fa cap gràcia tenir que pagar un impost revolucionari per les meves fotos o els meus propis videos, les meves copies de seguretat, o per poder reproduir pelis o música per la qual ja s'ja pagat el famós cànon. Ara també hauré de pagar per poder escoltar la ràdio mentre treballo o vaig amb el cotxe?...


Si t'ha agradat aquest post vota'm al top catalàTOP CATALÀ

1 comentaris:

Garbí24 ha dit...

Vaig a signar.....ara he entes perque a Andorra son tan barats els cd's i dvd's verges.

Publica un comentari a l'entrada

Vols deixar algun comentari?... Gràcies

 
Elegant de BlogMundi