dimecres, 5 de novembre del 2008

La Cigala i la Formiga (faula adaptada a la realitat)

VERSIÓ CLÀSSICA
La formiga treballa amb totes les forces tot l'estiu sota una calor aixafadora. Construeix la seva casa i s'aprovisiona de queviures per a l'hivern. La cigala pensa que la formiga és ximple i es passa l'estiu rient, ballant i jugant. Quan arriba l'hivern, la formiga es refugia a la seva caseta on té tot el que li fa falta fins a la primavera. La cigala tremolant, sense menjar i sense recer, es mor de fred.
FI
VERSIÓ ESPANYOLA (realitat)
La formiga treballa amb totes les forces tot l'estiu sota una calor aixafadora. Construeix la seva casa i s'aprovisiona de queviures per a l'hivern. La cigala pensa que la formiga és ximple i es passa l'estiu rient, ballant i jugant. Quan arriba l'hivern, la formiga es refugia a la seva caseta on té tot el que li fa falta fins a la primavera. La cigala tremolant organitza una roda de premsa a la qual es pregunta per quina raó la formiga té dret a habitatge i menjar quan vol, quan hi ha altres, amb menys sort que ella, que tenen fred i fam. Tele5 organitza un programa en viu en el qual la cigala surt passant fred i calamitats i alhora mostren extractes del vídeo de la formiga ben calentoneta a casa seva i amb la taula plena de menjar.
Els espanyols se sorprenen que en un país tan modern com el seu deixin patir a la pobra cigala mentre que hi ha uns altres viuen en l'abundància. Les associacions contra la pobresa, es manifesten davant de la casa de la formiga. Els periodistes organitzen una sèrie d'articles en els quals qüestionen com la formiga s'ha enriquit a esquena de la cigala i insten al govern de Zapatero que augmenti els impostos de la formiga. Responent a les enquestes d'opinió, el govern de Zapatero Elabora una llei sobre la igualtat econòmica i una llei amb caràcter retroactiu, antidiscriminació. Els impostos de la formiga han augmentat i a més li arriba una multa perquè no va contractar a la cigala com ajudant a l'estiu. Les autoritats embarguen la casa de la formiga, ja que aquesta no té suficients diners per pagar la multa i els impostos. La formiga se’n va d'Espanya i s'instal•la amb èxit a Suïssa. Está Pasando fa un reportatge on surt la cigala amb sobrecàrrega, ja que s'ha menjat gairebé tot el que havia molt abans que arribi la primavera... L'antiga casa de la formiga es converteix en alberg social per a cigales i es deteriora al no fer el seu inquilí res per a mantenir-la en bon estat. AL govern se li retreu no posar els mitjans necessaris. Una comissió d'investigació que costarà 10 milions d'Euros s'engega.
Mentrestant la cigala mor d'una sobredosi. La Cope i Telemadrid comenten el fracàs del govern per a intentar corregir el problema de les desigualtats socials. La casa és ocupada per una banda d'aranyes marroquines immigrants i el govern de Zapatero es felicita per la diversitat cultural d'Espanya.
FI de la versió real de la Faula...


Si t'ha agradat aquest post vota'm al top catalàTOP CATALÀ

2 comentaris:

Doncs en Quim, és Clar!! ha dit...

quanta raó hi ha en aquesta fàbula

Anònim ha dit...

Buff, Es ben llarga, pero es la millor que coneixo, Es millor treballar i viure bé la vida.

Publica un comentari a l'entrada

Vols deixar algun comentari?... Gràcies

 
Elegant de BlogMundi