dimarts, 22 de juliol del 2008

Perill per l'arribada del mosquit tigre a l'Empordà

Castelló, l’Escala, Roses i Llançà tenen un risc alt d'entrada del mosquit tigre

"Els municipis costaners de Castelló d’Empúries, l’Escala, Roses i Llançà tenen un risc alt d'introducció del mosquit tigre, segons les dades del Servei de Control de mosquits i de Dipsalut. Els pobles turístics són molt més propensos a l'entrada d'aquest insecte perquè tenen moltes segones residencies de persones de Barcelona, on el mosquit tigre esta molt estes.
A més, a l'estiu hi ha molta afluència de gent que ve d'arreu del territori i que pot portar el mosquit el seu cotxe o en el tren. D'altres municipis de la comarca, com Sant Pere Pescador, Vilamalla, Figueres, Peralada, Portbou i la Jonquera tenen un risc mitjà d'entrada del tigre. Només Vilafant se situa en la franja de risc baix.
Precisament per prevenir la introducció del mosquit i evitar-ne l’'expansió per l’Alt Empordà, els alcaldes d'aquestes localitats es van reunir ahir a Girona amb els responsables de Dipsalut i del Servei de Control de Mosquits. A la reunió, la Diputació va presentar el conveni marc de suport als ajuntaments en previsió de les mesures que s'hauran d'introduir als pobles per protegir-se contra el mosquit.
Tot i que a l'hora de tancar aquesta edició encara no se sabien els resultats de la reunió, els ajuntaments que ho sol·licitessin disposaran d'una subvenció de Dipsalut fins al desembre del 2011 pera la col·locació de trampes per al mosquit tigre. Amb tot, alguns municipis que entren a la zona de protecció del Servei de Control ja disposen d'aquests mecanismes."
Edició de l’hora nova de Dimarts 22 de juliol de 2008






Si t'ha agradat aquest post vota'm al top catalàTOP CATALÀ

1 comentaris:

Doncs en Quim, és Clar!! ha dit...

i aquest és xungo de debó, ni els texans el paren,

Publica un comentari a l'entrada

Vols deixar algun comentari?... Gràcies

 
Elegant de BlogMundi