divendres, 18 d’abril del 2008

23 d'Abril : El Llibre i La Rosa


EL LLIBRE Pel que fa al costum de regalar llibres per Sant Jordi, es diu que és molt recent i prové del fet de fer coincidir la Festa del Llibre, establerta pel gremi dels llibreters de Barcelona el dia de la mort de Cervantes, amb la diada del sant Jordi.
Aquest dia els llibreters surten al carrer i omplen de parades de llibres les rambles, les places majors i altres punts de les poblacions d’arreu de Catalunya. Les editorials solen aprofitar l’ocasió per treure novetats i fer-ne promoció mitjançant la presencia dels autors a les llibreries.

LA ROSA: La tradició del dia de Sant Jordi de regalar roses a la dona estimada arrenca del segle XVII, d’una fira de roses que es va començar a fer dins del pati del Palau de la Generalitat, aleshores dissolta. Aquesta fira era anomenada Fira dels Enamorats, perquè era freqüentada per les parelles de promesos i de casats de nou, i era costum que ells obsequiessin les seves estimades amb un ram de roses. Altres versions de la tradició, expliquen que les roses que es regalen en la Diada de Sant Jordi, el dia 23 d’abril, representen les gotes de sang del drac amb que es va enfrontar Sant Jordi, que es van convertir en aquestes flors i que el cavaller va regalar a la filla del rei, la donzella que havia de ser oferta al drac.

1 comentaris:

Marta ha dit...

Siempre me ha parecido una bonita tradición, libros y flores, mucho mejores que cualquier tontería. ?no?

Publica un comentari a l'entrada

Vols deixar algun comentari?... Gràcies

 
Elegant de BlogMundi