divendres, 1 de febrer del 2008

La Meva Generació... (part 1)

Perquè en aquest país hi ha una generació de nois i noies que vam créixer amb l'EGB. Les nostres mares treien la pols amb Centella', rentaven la vaixella amb 'Mistol', al Sabó de Marsella' li deien 'Lagarto'. Els nostres pares conduïen un Seat 131 supermirafiori'. Les nostres bicis eren 'BH' i les nostres primeres sabatilles d’esport van ser unes 'Paredes'. Ens tallaven el pèl 'a navalla'. Tots vèiem només TVE, encara que podíem triar entre l'UHF i el VHF. Tots bevíem gasosa 'La Pitusa'. Els homes fumaven 'Ducados'. Els xiclets eren 'Cheiw' i els caramels 'PEZ' La gent dormia en els nous matalassos 'Pikolín' i l'Athletic de Bilbao i la Real guanyaven les Lligues a parells fins que a Butragueño li va donar per ensenyar els ous. A Sabrina se li va escapar una teta en la Gal·la de Nit de cap d’any i en tot el país no es va parlar d’altra cosa fins al mes de març. A Alaska li deixaven presentar un programa per a mainada en la tele 'LA BOLA DE CRISTALL' amb la bruixota Avaria... Una caixa de 12 'Plastidecors' era un bon regal d’aniversari i per un 'color carn' eres capaç de matar. Les caixes de 24 eren com Bin Laden, existien, però ningú les havia vist. Una bossa de pipes 'Facundo' de 15 peles era enorme i per una pesseta et donaven dos 'Sugus'. Repartien Àlbums a les sortides dels col·legis per a enganxar-te a la col·lecció.
Els sobres de cromos costaven 5 peles, però també te’ls donaven amb les tapes dels Iogurts 'Yoplait'. Ens donaven dos 'Petisuis', però és que abans eren la meitat de grandària. Les 'Maria' eren 'Fontaneda', els camions 'Ebro' i les furgonetes 'DKV'. El camió del butà tocava el clàxon i els nanos ens fèiem talls amb els ferros oxidats dels gronxadors i les nostres mares ens donaven algun clatellot per trencar els pantalons. Nosaltres dúiem pegats en els colzes dels jersei. En comptes d’un Màgnum Almendrado, demanaves un 'popeye de llimona' i de vegades, la xocolata era 'La Campana de Elgorriaga'. (Dolent, dolent,dolent). Les piles solien esgotar-se en els nostres casettes i els còmics de 'Mortadelo' passaven de mà en mà. Per moltes nenes la primera colònia va ser 'chispas'. I no havia cartrons de llet en tetra brik, sinó que la llet venia en bosses de plàstic que necessitaven un recipient per a ficar-se en la nevera. I en comptes de gravadores de DVD i CD-ROM, t’anaves a casa del teu col·lega amb radiocasset de doble platina a omplir una TDK de 90 minuts de jocs per a spectrum 48. I amb la teleindiscreta regalaven adhesius de UVEEEEEEEEEEE!!!! Aquella generació empràvem el got de 'Nocilla' per dibuixar a Naranjito. Així que la Nocilla, ni esmentar-la. A més, és 'llet, cacau, avellanes i sucre'. A saber que li tiraran a la Nutella aquesta...

3 comentaris:

Marta ha dit...

Esa generación fué genial!! Tambien es la mía y de verdad, creo que tuve una infancia estupenda. También me acuerdo mucho de los estuches Pelikan, con dos pisos! de espinete y Don Pinpon, de los cuernos de los de verdad, los que estaban superrellenos de chocolate y se vendían del día no empaquetados, qe no tiene nada que ver. Como me gustaría que repusieran la Bola de Cristal, creo que fué uno de los programas infantiles mejores de todos los tiempos,era chulo, y además educativo, no como ahora, que son estúpidos y dejan a los niños atontados delante de la tele.
Me ha gustado tu entrada!! Un beso y disfruta mucho de esos carnavales!!

Arale Norimaki ha dit...

que tiempos aquellos!!! eh marta? como ha cambiado todo!!! esto era la primera parte... pero continuará...

Doncs en Quim, és Clar!! ha dit...

I no et recordes del paio amb el vespino i les moles pels ganivets i tisores i feia piruriiiit piruriiit amb un estri a la boca?
i podies sortir tranquilament a la plaça fins mitjanit, encara que tinguessis 6 anys, no passava res, com trobo a faltar aquell temps, quins bons records que tinc; som una generació privilegiada, que avui per avui sabem apreciar més tot, ara es tot molt més artificial.

Publica un comentari a l'entrada

Vols deixar algun comentari?... Gràcies

 
Elegant de BlogMundi