dimecres, 13 de maig del 2009

Classe d'economia, aplicada a les vaques

*Socialisme: Tu tens 2 vaques. L'estat t'obliga a donar-li 1 al teu veí.
*Comunisme: Tu tens 2 vaques. L'estat te les treu i et dóna una mica de llet.
*Feixisme: Tu tens 2 vaques. L'estat te les treu i et VEN una mica de llet.
*Nazisme: Tu tens 2 vaques. L'estat te les treu i et dispara al cap.
*Burocratisme: Tu tens 2 vaques. L'estat en perd una, muny l'altra i després llença la llet a terra.
*Capitalisme tradicional Tu tens 2 vaques. Te’n Vens una i et compres un toro. Fas més vaques. Vens les vaques i guanyes diners.
*Capitalisme modern: Tu tens 2 vaques. Vens 3 de les teves vaques a la teva empresa que cotitza en borsa mitjançant lletres de crèdit obertes pel teu cunyat en el banc. Després executes un intercanvi de participació de deute amb una oferta general associada amb el que ja tens 4 vaques, amb exempció d'impostos per 5 vaques. La llet que fan les teves 6 vaques és transferida mitjançant un intermediari a una empresa amb seu en les Illes Caiman que torna a vendre els drets de les 7 vaques a la teva companyia. L'informe anual afirma que tens 8 vaques amb opció a una més. Agafes les teves 9 vaques i les talles a trossets. Després vens a la gent les teves 10 vaques trossejades. Curiosament durant tot el procés ningú sembla adonar-se que, en realitat, tu només tens 2 vaques.
*Economia japonesa: Tu tens 2 vaques. Les re-dissenyes a escala 1:10 i que et produeixin el doble de llet. Però no et fas ric. Després graves tot el procés en dibuixos animats. Els anomenes 'Vakimon' i incomprensiblement, et fas milionari.
*Economia alemanya: Tu tens 2 vaques. Mitjançant un procés de re-enginyeria aconsegueixes que visquin 100 anys, mengin una vegada al mes i es munyin soles. Ningú creu que tingui cap mèrit.
*Economia russa: Tu tens 2 vaques. Les tornes a contar i tens 5 vaques. Tornes a contar i et surten 257 vaques. Tornes a contar i et surten 3 vaques. Deixes de contar vaques i obres altra ampolla de vodka.
*Economia xinesa: Tu tens 2 vaques. Tens a 300 xinesos munyint-les. Expliques al món el teu increïble rati de productivitat lletera. Dispares a un periodista que es disposa a explicar la veritat.
*Economia suïssa: Hi ha 5000000000 vaques És obvi que tenen amo però ningú sembla saber qui és.
*Economia francesa: Tu tens 2 vaques. Et declares en vaga, organitzes una revolta violenta i bloqueges totes les carreteres del país, perquè tu el que vols són 3 vaques.
*Economia espanyola: Tu tens 2 vaques, però no tens ni idea d'on estan. Però com ja és divendres, et vas a esmorzar al bar que tenen l’esport. I, ja et posaràs a buscar les vaques el dimecres després del pont la Diada...


Si t'ha agradat aquest post vota'm al top catalàTOP CATALÀ

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Vols deixar algun comentari?... Gràcies

 
Elegant de BlogMundi