dimarts, 9 de setembre del 2008

Bales rodolant pel sostre?

Bales o caniques al pis de sobre? Heu sentit alguna vegada aquest soroll? És un soroll que tant a mi com a en Blade07, ens tenia molt intrigats, a vegades, sobretot a la nit, que és quan hi ha més silenci a l’edifici, s’escolta un sorollet com si unes quantes bales caiguessin i rodolessin al pis de sobre. Els veïns que tenim a dalt, viuen sols, no tenen els fills a casa i els nets no es queden a dormir... i sempre ens preguntem: es posen a jugar a bales a casa? Ja no tenen edat! És algun fenomen esotèric? Hi ha fantasmes catxondos arrossegant boles ?...
Doncs com que la curiositat ja m’estava matant, m’he posat a buscar per Sant Google, a veure que podia trobar... M’he sorprès que no sòc la única que te veïns que juguen a bales i... doncs què passa? La resposta no és gens esotèrica ni estranya, com quasi tot te una explicació més o menys científica, en aquest cas és el “cop d’Ariet” que segons el gran diccionari de l’enciclopèdia catalana es defineix així:
cop d'ariet HIDR Fenomen que es produeix en les conduccions on circula un fluid quan hom fa variar l'estat d'obertura d'un òrgan que hi és intercalat (una vàlvula, el distribuïdor d'una turbina, etc.).”

A Wikipèdia ho defineixen més extensament

Conclusió: no hi ha ni fantasmes ni tinc veïns que juguin a bales… l’Enigma ja s’ha desxifrat! Però ara no se si després de llegir l'explicació he de dormir més tranquil·la o menys….


Si t'ha agradat aquest post vota'm al top catalàTOP CATALÀ

2 comentaris:

Doncs en Quim, és Clar!! ha dit...

jo em recordo de casa la mama uns sorolls terribles i era el pas de l'aire per les canonades, ja està superat, així que paciència i adaptar-se als sons de la nit

Marta ha dit...

En mi casa también suena!! como si tiraran canicas por el suelo, cuando no puedes dormir, y te quedas escuchando, la casa esta llena de ruidos, y si estas sola y te dejas llevar por la imaginación, te puedes morir de miedo. Todo tiene su explicación lógica, pero por la noche y a oscuras, el miedo es libre!!

Publica un comentari a l'entrada

Vols deixar algun comentari?... Gràcies

 
Elegant de BlogMundi