dilluns, 29 d’octubre del 2007

Fem Panellets

Què necessitarem?
Per fer la massa:*½ kg. d'ametlla picada *½ kg. De sucre llustre *150 grs de boniato o patata (també hi podem posar la meitat de carbassa: *75 grs de boniato i *75 de carbassa!) *1 ou *la ratlladura d'una llimona
Per farcir i "engalanar" els panallets: *¼ kg. de pinyonets *¼ kg. d'ametlla picada ( trossejada )*¼ kg. de codony *¼ kg. de coco ratllat *3 cullaradetes de cafè sol.luble *un ou *làmines de pa d'àngel
Com fem la massa?
Es bullen els boniatos, les patates o la carbassa, (segons el que hàgim triat) durant uns 20 minuts (que quedin una mica tous!), seguidament els pelem , els trossegem i xafem una mica i ho deixem refredar. Barregem l'ametlla picada molt fina, el sucre llustre, els ous i seguidament hi afegim els boniatos xafats, ho anirem amassant una estoneta fins que ens quedi una pasta lligada. Quan la massa hagi agafat consistència hi afegirem la ratlladura de la pela de la llimona.
Com fem les diferents classes de panellets? Agafarem una mica de massa i... És l`hora de fer boletes!. Un cop fetes les sucarem a l'ou batut i seguidament les rebossarem en pinyonets o ametlles picades.
Per fer els de coco també agafarem una mica de massa, hi afegirem el coco ratllat , ho amassarem una mica i farem una "butifarra" que seguidament tallarem a trossets més petits. A cada un d'ells li donarem forma i li tirarem una mica de coco ratllat per sobre.
Per fer els de cafè, primer el disoldrem amb una mica d'aigua i ho afegirem a la massa, seguidament ho amassarem una mica, en farem també boletes i les rebossarem en sucre llustre. Farem una altra "butifarra" i la farcirem amb membrillo de codony. Llavors haurem de fer-ne trossets petits i tirar-hi una mica de sucre llustre a sobre de cada un dels trossets.
Quan els tinguem fets, els posarem damunt d'una safata de pa d'àngel, d'aquesta manera un cop cuïts si queden una mica enganxats al pa no passa res, també ens el menjarem!. Els posarem al forn (gratinador) a 250 graus durant uns 7 minutets (controlarem però que no se'ns rosteixin massa!).
Mireu que macos poden quedar. Vinga, Ara que és el temps de les castanyes i panallets prove'm-ho de fer!!! a veure com surten!




recepte treta de xtec.es

1 comentaris:

Doncs en Quim, és Clar!! ha dit...

umm!!, nyam nyam

Publica un comentari a l'entrada

Vols deixar algun comentari?... Gràcies

 
Elegant de BlogMundi