divendres, 24 de desembre del 2010

Bon Nadal

Son dies de bons desitjos per tothom, la gent sembla posseïda, amb ànim consumista, comprar, comprar i comprar, jo m’incloc dins d’aquest grup, però quan em paro a reflexionar, me n’adono, que les festes de Nadal, estan perdent la seva essència, la de Pau, Amor i Bons desitjos...
També s’estan perdent els costums i tradicions del nostre país. Començant per aquell senyor panxut vermell (que era verd però el senyor de Coca-cola, el va pintar amb els seus colors), Aquest senyor vermell, ens ha fet fora el nostre tronc màgic, som molt pocs els que quedem que encara ens reunim tota la família al costat del Tió a cantar Nadales i donar-li cops de pal a veure que ens caga... Les botigues, ja no tenen pessebres, ja no es fan concursos de pessebres a veure qui el fa més bonic, ara és més senzill penjar ninots vermells, que no son d’aquest país, però fan que la gent compri més. La majoria de la gent no va a la Missa del gall, que ni que sigui un cop a l’any no fa mal a ningú, i en acabar, normalment fan cantades de Nadales, però clar, ara les nadales estan reservades només a les escoles, sempre i quan no ofengui les creences dels que ens han vingut de fora, que es clar, és millor perdre les nostres tradicions que esperar que ens respectin.
La gent s’està tornant còmode, no fem res, ens estan matant les nostres tradicions, i ens quedem impassibles... Ja tenim les nostres tradicions, no en necessitem de fora! Però quan en siguem conscients serà massa tard... que hi farem, som Catalans, acostumats a queixar-nos i a no fer res, acceptar i deixar-nos trepitjar.
Tindria més coses per escriure, però em faria massa carregosa. No espero que tothom em comprengui, però espero que almenys reflexioneu una mica. Aparqueu el Pare Noël i poseu un Tió, un pessebre i un arbre ple de llums que il•lumini el camí que hauran de seguir els Tres Reis d’Orient.
Ah, i no us oblideu d’anar a veure algun dels molts Pessebres vivents que es fan a Catalunya, jo us recomano el Pessebre Vivent de Llers, on a casa ja fa uns quants anys que hi fem de figuretes de pessebre, i és molt maco. Les representacions del Pessebre vivent de Llers seran el 25 i 26 de desembre de 2010, i el dia 1 i 2 de gener de 2011 amb sessions a les 18:00 i 18:45 als jardins de Can Casagran. L’entrada és gratuïta i hi ha galetes i garnatxa a la sortida. Després de visitar el pessebre, es pot anar a la Quina de Llers, que comença a les 19 h i està molt be.
BON NADAL!






aquesta postal animada la he tret de ciberpostales, la pots enviar per correu electrònic



Si t'ha agradat aquest post vota'm al top catalàTOP CATALÀ

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Bon Nadal! quanta raó que tens, ens estem deiant trepitjar, mutilar i substituim les nostres tradicions, per altres de foranees, que son mes facils, però no son nostres. és veritat, els catalans ens queixem però no fem res.
p.d. a casa fem cagar el tió, però també teniem algun ninot vermell, que em sembla que taurem
bon nadal

Publica un comentari a l'entrada

Vols deixar algun comentari?... Gràcies

 
Elegant de BlogMundi